Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با بیان این‌که سیاست کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در عمل ناکارآمد بوده و در اجرا اثربخشی کافی نداشته است، تصریح کرد: با افزایش نرخ سپرده‌های بانکی در واقع مدت زمانی که می‌توانستیم از رکود خارج شویم به تاخیر می‌افتد.

حمید پاداش در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین، اتکای دولت به سیستم‌های بانکی را اشتباه دانست و خاطرنشان کرد: بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز به جای این که تقاضای بازار و عرضه ارز را کنترل کند مجبور شد به سیستم بانکی که خود با چالش‌های زیادی همراه بود متوسل شود که این اقدام اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: هرچند این سیاست می تواند تقاضای نرخ ارز را برای مدت معینی کنترل کند اما اگر هنوز محدودیت‌های ارزی در کشور حل نشده باشد مسئله نرخ ارز به همین شکل باقی خواهد ماند.

پاداش با اشاره به این‌که بانک‌ها به دلیل نیاز نقدینگی که در پایان سال دارند به شدت از طرح عرضه گواهی سپرده با نرخ سود 20 درصد، استقبال کردند، اظهار کرد: در این شرایط مردم نیز بخشی از سرمایه‌های نقدی خود را به سمت بانک‌ها هدایت می‌کنند که در این صورت مقداری از تقاضای نرخ ارز کنترل می شود.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر این‌که افزایش نرخ سپرده‌های بانکی فقط می‌تواند تقاضای خرد در بازار را کنترل کند، افزود: اگر استدلال بانک مرکزی مبنی بر این‌که معاملات بازار ارز تحت تاثیر معاملات افراد معدود و محدودی است را مبنا قرار دهیم، این اقدام سیاست موثری نخواهد بود و تقاضای ارز مانند سابق ادامه خواهد داشت.

او درباره تاثیر عرضه گواهی سپرده با نرخ سود 20 درصد در بازار بورس، توضیح داد: این اقدام به دلیل این که بانک‌ها در گذشته نیز همان نرخ 20 درصد را دریافت می‌کردند، در بازار بورس تاثیر چندانی نخواهد داشت اما ممکن است تاثیر کنترل کننده محدودی داشته باشد.

پاداش با بیان این‌که افزایش نرخ سپرده‌های بانکی به طور کلی در تعویق زمان از بین رفتن رکود در کشور اثر خواهد گذاشت، گفت: در بازار مسکن نیز همانطور که نرخ سود سپرده‌ها در سال گذشته عامل رکود بود، عرضه گواهی سپرده با نرخ 20 درصد می‌تواند باعث تعویق خروج بازار مسکن از رکود شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۴۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد

به گزارش قدس آنلاین، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عصر چهارشنبه به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد و دو مصوبه به تصویب رسید.

در این جلسه با توجه به لزوم تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید این مصوبه موافقت کردند.

همچنین با توجه به لزوم تأمین مالی منابع مربوط به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، «بند (م) تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۲» مبنی بر اعطای مجوز برای برداشت منابع مالی مورد نیاز این طرح از محل واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر را برای سال ۱۴۰۳ تمدید کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم